Automatgirservice

Har du problemer med å skifte gir, eller kommer det lyder fra girkassen? Vi kan hjelpe deg!

Oppfører ikke automatgiret ditt seg slik det skal? Kom til oss med bilen din – å fikse et automatgir som svikter trenger ikke være så omfattende som mange tror.

Biler som har kjørt mer enn 60000 km bør få utført oljeskift på sin automatgirkasse. Enkelte bilprodusenter mener at dette ikke er nødvendig, og bruker begrepet «livstidsolje» om oljen sin, men med norske kjøreforhold så bør vi bytte oljen regelmessig for å forebygge skader på girkassen. Det er særlig temperatursvingningene som reduserer levetiden til oljen. Temperaturen svinger fra kald til varm og til kald igjen, så oljen belastes hardere enn i en manuell girkasse. Om vinteren øker kondensnivået, og en utvannet og uren olje kan skade elektroniske komponenter i girkassen.

Hva er forskjellen mellom vanlig oljeskift og oljeskift med gjennomspyling av automatgirkassen?

Ved vanlig oljeskift av automatgirkasse byttes ca 1/3 av oljen og resten blir liggende i oljekretsløpet. Vår anbefaling er å utføre oljeskift og gjennomspyling av automatgirkassen med en gir-flush maskin. Slik fjernes alle løse partikler og all oljen blir skylt ut av girkassen og erstattet med helt ny olje. Resultatet er at automatgiret føles som nytt.

Vi har tilbudt automatgirflush siden 2013, og har god kunnskap om dette.

Ta kontakt for spørsmål eller bestilling av time for automatgirservice.

Bestill time